Dat de economie langzamerhand herstelt, is te zien aan het aantal vacatures die ik dagelijks via de mail ontvang of via Twitter zie voorbij komen. Dat is positief.

De teller staat inmiddels op zo’n veertien brieven. Niet geheel zonder resultaat. Dinsdag mocht ik op sollicitatiegesprek bij Search in Heeswijk. Search is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau, laboratorium en opleidingsinstituut. Ik heb gesolliciteerd als tekstredacteur/bedrijfsredacteur. Volgens de functieomschrijving zoeken ze iemand die teksten schrijft voor onder andere het relatiemagazine van Search, voor de website, salesmails, offertes en voor de boeken die Search uitgeeft.

Ik had een leuk gesprek met iemand van P&O die toevalligerwijs ook uit België blijkt te komen. Zij heeft er echter wel voor gekozen Nederlandse te worden. Haar oom en tante blijken les te geven op de Vrije School waar ik de lagere en middelbare school heb gevolgd. En ze gaat ook naar Rock Werchter. Toevalligheden?

Na het gesprek kreeg ik een teamrollentest gemaild – Belbin – om te kijken wat voor teamrol bij me past en of dat de teamrol is die Search zoekt. Spannend dus. Begin volgende week zou ik iets horen.

Wordt vervolgd…