Attacom heeft een nieuwe klus binnengesleept: Ready4Work. Oftewel, een game speciaal voor jongere werklozen. En ik ben gevraagd om als projectleider het hele traject in Tilburg in goede banen te leiden. Hoe vet is dat?Doel van het spel is om jongeren uit te dagen en hen op een actieve manier op zoek te laten gaan naar werk. Hierdoor krijgen ze ook de mogelijkheid hun cv te pimpen.

Challenges
De jongeren krijgen een aantal uitdagingen of challenges waarmee ze punten kunnen verdienen. Die punten kunnen ze verzilveren in een webshop. In de webshop zijn alleen dingen ’te koop’ die de jonge werklozen verder op weg kunnen helpen. Denk aan coaching, advies over solliciteren, maken van een goed cv etc.Een challenge bestaat uit een opdracht die de jonge werklozen moeten doen in opdracht van een bedrijf. Dat kan een enquête zijn, een plan van aanpak voor het aantrekken van nieuwe leden, een marktonderzoek…. Daarnaast zijn er ook nog soft skills. Hierbij moet je denken aan opdrachten als ‘Upload een foto van jezelf hoe jij naar een sollicitatiegesprek zou gaan bij Sony’, of ‘Omschrijf in een paar zinnen wat jouw droombaan is’.

Projectleider
Klinkt allemaal leuk, maar so what? Nu komt het! Aan mij is gevraagd om als projectleider een aantal bedrijven te benaderen, startersdagen te organiseren voor de jonge werklozen, werkbijeenkomsten, brainstormsessies etc… Hoe vet is dat?