Iets een eerste keer doen is altijd spannend of ‘excited’. Dat heb ik vandaag weer ervaren. De afgelopen weken ben ik regelmatig op gesprek geweest bij Textuur in Tilburg. Ze zochten een freelancer die kon bijspringen op momenten dat het heel druk is. Over de hoeveelheid werk bestond nogal wat onduidelijkheid. Maar het contact was in ieder geval gelegd.

Ik zou vooral moeten schrijven over pensioenen. Een voor mij totaal onbekende wereld, maar alles valt te leren toch? Dus toen ik na twee proefopdrachten begin december mijn eerste echte opdracht kreeg, was ik blij verrast. Ik moest een digitale nieuwsbrief schrijven voor werkgevers van het Pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Een week later verstuurde ik mijn eerste factuur. So what?

No big deal, maar voor mij wel. Het startschot was nu echt gegeven. Ik heb mijn eerste centen verdiend als freelancer en het voelt fantastisch!