Op basisschool Menorah wordt een aantal keren per jaar een ‘Werkatelier’ georganiseerd: vier weken lang workshops voor de leerlingen van groep 5 tot en met 8. De leerlingen kunnen kiezen tussen verschillende onderwerpen: van dansles tot recycling en van kunst tot interviewtechnieken.

Ik heb aan twee workshops meegewerkt. De eerste was de workshop ‘kunst’ voor leerlingen van groep 8, onder leiding van kunstenaar Piet van Riel. De leerlingen kregen de opdracht om in het kader van Goede Vrijdag eieren te maken op een vlot en een blijvend kunstwerk voor school. Een verslag van die dag vind je hier.

De tweede workshop waaraan ik een bijdrage heb geleverd was de workshop ‘Koningskrant’ voor leerlingen van groep 5,6 en 7. De leerlingen van deze groep moesten voor de ‘Koningskrant’, die voorafgaand aan de Koningsspelen op 26 maart verscheen, meesters en juffen interviewen over onder andere hun favoriete sport. Het verslag van die dag kun je hier lezen

Op de dag van de Koningsspelen heb ik als een ‘razende reporter’ de sportdag mee beleeft en daarover een nieuwsbericht gemaakt, inclusief foto’s. Dit bericht heb ik gemaild naar ‘De Oosterhouter’, ‘Het Kanton’ en ‘BN DeStem‘. Bij ‘Het Kanton’ staat het artikel online.