Ik begon als internetredacteur bij World Online, werkte voor Z@ppelin en bleef uiteindelijk ruim tien jaar bij Omroep Brabant in Son. Sinds 1 november 2014 ben ik ZZP’er. Als freelancer werk ik onder meer voor Attacom, Textuur, NewsH, Men of Media en tot voor kort voor Ready for School. Tot slot ben ik vrijwillig hoofdredacteur cultuur voor BredaNieuws.

Volg het bord Pinterest CV van Asja op Pinterest.


Omroep Brabant
Daar was ik samen met een tiental collega’s verantwoordelijk voor de content die op www.omroepbrabant.nl verschijnt. Ook was ik projectleider van een aantal specials waaronder een site gewijd aan carnaval en een site rond de herdenking van de watersnoodramp in Brabant. Ik heb ook ervaring als bureauredacteur, itemregisseur en productieassistent voor verschillende tv-programma’s. Van documentaire tot reportages. Daarnaast deed ik ter vervanging van een collega af en toe de productie voor programma’s op Omroep Brabant Radio.

NoX PR & Content
Mijn meest recente werkervaring in vaste dienst deed ik op bij NoX PR & Content in Breda. In februari 2014 begon ik als tekstschrijver, waar ik in de hoedanigheid van ghostwriter persberichten, blogs, columns en (opinie)artikelen schreef voor diverse klanten in de ICT- en industriële sector. De artikelen worden zowel in online als offline media gepubliceerd. 

Goudsmederij Juwelier Bommel
In oktober 2013 werd ik aangenomen bij Goudsmederij Juwelier Bommel in Veldhoven. Als PR-medewerker was ik verantwoordelijk voor de website www.goudsmederijbommel.nl en www.bommeltrouwvervoer.nl en beheerde ik de Facebook-pagina. Daarnaast had ik regelmatig contact met de drukker over het drukken van folders, flyers en posters die ik ontwierp en maakte ik etalagekaartjes en cadeaubonnen. Een ander groot deel van mijn werkzaamheden bestond uit de verkoop van sieraden of het aannemen van reparaties.

Het onderwijs
Van januari 2012 tot juni 2015 werkte ik voor Ready To School in Tilburg als bijlesdocent en/of huiswerkbegeleider. Ik heb vooral ervaring met leerlingen van het basisonderwijs. Ik geef vooral bijles Nederlands. In de zomer van 2013 gaf ik een week lang bijles Nederlands en Rekenen aan een jongen uit groep 7. Incidenteel werd ik  ingezet als PAL-docent op een middelbare school. Tijdens mijn opleiding aan de PABO liep ik stage op basisschool Menorah in Oosterhout in groep 1/2, 7 en 8. Ook liep ik een jaar vrijwillig stage in groep 1/2 en groep 3 op basisschool De Boemerang in Tilburg.

Vrijwilliger
Ook zet ik me vrijwillig in voor Les Femmes Toubabs, een organisatie die vrouwen in Bambougar, Senegal helpt. Jaarlijks trekken een aantal vrouwen voor een maand naar het land om samen met de vrouwen handwerk te maken: naaien, breien, haken, batikken… Alles komt voorbij. De spullen worden hier verkocht. Verder organiseert de organisatie een jaarlijkse wandeling om geld op te halen. Ik beheer voor Les Femmes Toubabs een weblog en plaats foto’s op Flickr. Sinds 1 maart 2015 werk ik als redacteur voor Breda.nieuws.nl.

Meer informatie over mijn werkervaring, interesses en wie Asja is, kun je vinden op Pinterest.