Een leraar die competent is met betrekking tot het samenwerken met de omgeving, levert in het belang van de leerlingen een bijdrage aan een goede samenwerking met mensen en instellingen in de omgeving van de school.

In het kader van een les techniek had mijn stagecoach en mentor van groep 8 Elise Potter een uitstap naar het Hanzecollege georganiseerd. De leerlingen van groep 8 kregen de kans om een huis te bouwen, te leren metselen en te leren mozaïeken. Ook maakten ze een begin met technisch tekenen. De groep werd begeleid door een docent van het Hanzecollege. Tijdens deze ochtend heb ik gesproken en samengewerkt met de docent en leerlingen van het college die groep 8 moesten helpen.

In het kader van het werkatelier heb ik samengewerkt met kunstenaar Piet van Riel. Hij heeft in de workshop ‘Kunst’ samen met de leerlingen een kunstwerk gemaakt voor school en nesten gemaakt met grote eieren er op. De nesten werden op de dag voor Goede Vrijdag op het water voor school gelegd. De eerste dag van de workshop heb ik samen met Piet van Riel leerlingen geholpen bij het maken van de eieren in papier maché. Een paar dagen later hebben we samen met de leerlingen de eieren geschilderd.

Tijdens de Koningsspelen op 26 april ben ik langs verschillende sportaccommodaties geweest om foto’s te maken van de leerlingen van groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 die aan het sporten waren en om een verslag te maken dat ik later naar een aantal kranten heb gemaild.

In de nabije toekomst zou ik graag nog willen werken aan ‘rapporteren’: contact met ouders over leerling.