Vrijdag belde NewsH mij. Of ik tijd had om dinsdag als producer voor Al Jazeera te werken. In Den Haag vindt dan de presentatie plaats van het rapport van de MH17. Ik moest wel om zeven uur ’s ochtends in Den Haag zijn, dus misschien kon ik maandagavond al gaan?

Eigenlijk moest ik daar niet lang over nadenken. Natuurlijk wilde ik dat, maar wat doe ik dan met de kids? Oma kon niet oppassen wist ik al… Tevergeefs andere oma gebeld, papa geprobeerd… Allemaal nopes. Gelukkig heb ik nog lieve flexibele buren die het geen probleem vonden om mijn kids een nachtje te logeren hebben, ook al is het een doordeweekse dag en moet de hele bubs de volgende dag weer naar school.

Ik belde meteen terug. “Geregeld, ik doe het.” Nog geen vijf minuten later kreeg ik een appje of ik woensdag ook kon werken. “Dan moet je naar Amsterdam. Ook om zes uur, dus blijf je dan dinsdag ook slapen in Den Haag?”. Ja hoor, geen enkel probleem. We zijn er dan toch…

Zo heb je even niks en zo ben je weer twee dagen aan de slag voor een gerenommeerde zender als Al Jazeera. I love my job!